31 augusti 2021 klockan 09.34

Kommunen lanserar en digital tomtkö

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Kommunens intranät visas på en datorskärm och en mobilskärm.
När tomtkön öppnar hittar den under fliken Självservice på kommunens webbplats.

Få nyheter om Lummerhöjden

Dina personuppgifter - det här har du rätt att göra

Enligt dataskyddsförordningen (även kallad GDPR – General Data Protection Regulation) har du rätt

  • att få tillgång till de personuppgifter om dig som vi har sparat
  • att få veta hur vi behandlar dina personuppgifter
  • att radera, rätta eller begränsa vår behandling av dina personuppgifter
  • att klaga på vår behandling av personuppgifter till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) som tidigare hette Datainspektionen
  • eller begära att behandlingen av dina personuppgifter upphör genom att kontakta kommunens dataskyddsombud (kommun@leksand.se).

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Leksands kommun lanserar snart en ny e-tjänst för tomtkö. Via e-tjänsten anmäler du dig till kön, och det är först till kvarn som gäller. Mer information om när tomkön öppnar kommer.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

TEXTEN ÄR UPPDATERAD DEN 7 SEPTEMBER

Med den nya e-tjänsten blir det enklare för alla som är intresserade av tomter. Varje hushåll får ha en sökande, samt en medsökande, och för att stå i kö betalar du en årlig avgift. I tur och ordning erbjuds du som köar att köpa en tomt. I e-tjänsten ser du även vilken plats i kön du har.

Ett resultat av digitala satsningar

Tomtkön är ett resultat av de digitala satsningar kommunen genomför under 2021 för att möta efterfrågan bland invånare och medarbetare att kunna utföra ärenden och arbetsuppgifter digitalt. Tillsammans med tolv andra dalakommuner samverkar Leksand kring en e-tjänsteplattform som möjliggör utvecklingen av kommunens digitala självservice.

Kö för tomt på Lummerhöjden

Du som är intresserad av en tomt på Lummerhöjden kan via e-tjänsten ställa dig i tomtkö för just det området. Under tiden du står i kö kan du följa utvecklingen av området här på hemsidan eller i Lummerhöjdens nyhetsbrev.

Lummerhöjden - ett attraktivt bostadsområde för alla

Lummerhöjden ska vara en varierad bebyggelse med många boendeformer för en attraktiv boendemiljö idag och även i framtiden. Här ska det rymmas traditionella villatomter, radhus och kedjehus med små trädgårdar, samt flerfamiljshus med gemensamma gårdar. Men också olika upplåtelseformer, det vill säga hyresrätter och bostadsrätter. Detta för att olika människor i olika skeden av livet ska kunna bo här.

Lugna gator, gröna ytor och nära till det viktiga ska vara tongivande för Lummerhöjden som följer ett hållbarhetsprogram. Visionen är att bygga en framtidens hembygd som blir socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbar för kommande generationer.

Ingen tillgång till dator eller e-legitimation

Saknar du tillgång till dator eller Bank-ID kontaktar du ansvarig administratör för tomtkön via vår kundtjänst.
Kundtjänst

Fler nyheter