01 september 2021 klockan 08.00

Digital tomtkö öppnar

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Få nyheter om Lummerhöjden

Dina personuppgifter - det här har du rätt att göra

Enligt dataskyddsförordningen (även kallad GDPR – General Data Protection Regulation) har du rätt

  • att få tillgång till de personuppgifter om dig som vi har sparat
  • att få veta hur vi behandlar dina personuppgifter
  • att radera, rätta eller begränsa vår behandling av dina personuppgifter
  • att klaga på vår behandling av personuppgifter till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) som tidigare hette Datainspektionen
  • eller begära att behandlingen av dina personuppgifter upphör genom att kontakta kommunens dataskyddsombud (kommun@leksand.se).

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Leksands kommun lanserar snart en e-tjänst för tomtkö. Du som är intresserad av tomt på Lummerhöjden anmäler dig via e-tjänsten till kön, och det är först till kvarn som gäller.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

TEXTEN ÄR UPPDATERAD DEN 7 SEPTEMBER

För att kunna ta emot erbjudanden om tomt för villa på området längre fram ställer du dig i tomtkön. Under tiden du står i kö kan du följa utvecklingen av området här på hemsidan eller i Lummerhöjdens nyhetsbrev. 

En tomtkö, för hela Leksands kommun  

- Försäljningen av kommunala tomter har det senaste året ökat markant och nu när vi närmar oss att nya tomter blir tillgängliga på Lummerhöjden behöver vi ha en smartare och säkrare hantering av tomtkön, berättar Per Strid, näringslivschef och ansvarig för exploatering av kommunens mark.

Tomtkön är ett resultat av de digitala satsningar kommunen genomför under 2021 för att möta efterfrågan bland invånare och medarbetare att kunna utföra ärenden och arbetsuppgifter digitalt. Tillsammans med 12 andra dalakommuner samverkar Leksand kring en e-tjänsteplattform som möjliggör för utvecklingen av digital självservice.  

BankID, Swish, betalkort och användarvänligt  

Med den nya e-tjänsten blir det enklare för alla som är intresserad av tomter. Logga in med ditt BankID. Avgiften betalas direkt med hjälp av Swish eller betalkort. Uppdateringar av tomtkön sker automatiskt och i tur och ordning erbjuds du som köar att köpa en tomt. I e-tjänsten ser du även vilken plats i kön du har.  

Ingen tillgång till dator eller e-legitimation?  

Saknar du tillgång till dator eller Bank-ID kontaktar du ansvarig administratör för tomtkön via vår kundtjänst, ring 0247-800 00. 

Fler nyheter