20 september 2021 klockan 22.13

Djurabygdens utveckling skapade engagemang på fullmäktige

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Rälta är en av byarna i Djurabygden.
Rälta är en av byarna i Djurabygden.

Djurabygdens utveckling, kommunens ekonomi och vägen ut ur restriktionerna var tre av totalt 14 ärenden som diskuterades på kommunfullmäktiges möte. Som vanligt kan du se mötet i efterhand via webb-tv.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

2021 förväntas bli ett år med positivt ekonomiskt resultat för Leksands kommun. Det visar delårsprognosen som presenterades på kommunfullmäktige. Om prognosen står sig blir överskottet 19 miljoner kronor. En stor förklaring till utvecklingen är pandemin.

Läs separat nyhet om ekonomin:
Ny prognos: Plus 19 miljoner kronor – mycket på grund av pandemin

Idéer: Nya bostäder och byhotell i Djura

Den fråga som skapade störst engagemang var annars rapporten från utvecklingsgruppen för Djurabygden som presenterades av näringslivsutvecklare Brita Klingberg. Efter det senaste mötet med utvecklingsgruppen som bland annat består av åtta Djurabor, ska två gemensamma idéer utredas närmare:

  • Att bygga bostäder i skolbyggnaden. Leksandsbostäder AB har fått i uppdrag att utreda förutsättningarna.
  • Att etablera ett samarbete – en enklare variant av byhotell - mellan boende i Djurabygden som vill hyra ut stugor och rum.

Presentationen väckte ett antal frågor. Bland annat hävdade Aarno Magnusson (C) att det kan uppstå nya möjligheter att låta Djuras skolbarn välja Kyrkskolan i Gagnef. Han undrade vilka kontakter som tagits med grannkommunen.

Se mötet i efterhand

Som vanligt kan du ta del av besluten och se hela mötet i efterhand via webb-tv. Med hjälp av tidsangivelserna kan du navigera till de ärenden som du är mest intresserad av. Sändningen finns tillgänglig i 14 dagar.

Se mötet i efterhand

Läs dagordningen från mötet

Fler nyheter