29 september 2021 klockan 07.56

Fortsatta riskbedömningar trots borttagna restriktioner

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Märta Holén och Frida Daniels
Märta Holén och Frida Daniels är två av hundratals förskolebarn och elever i kommunen som har lärt sig många nya rutiner under pandemin. Rutinen att tvätta händerna är något vi behöver fortsätta med för att begränsa risken för spridning av covid-19 (bilden togs i mars 2020).

Den 29 september 2021 försvinner de flesta restriktioner som har gällt under coronapandemin. Leksands kommun fortsätter ändå att göra riskbedömningar och anpassa sina verksamheter vid behov.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Den 29 september genomförs det sista steget i den planerade avvecklingen av restriktionerna som infördes på grund av covid-19. Det innebär bland annat att begränsningar på restauranger och publika evenemang inte längre är motiverade ur ett smittskydds- och folkhälsoperspektiv.

Alla behöver fortsätta hjälpas åt

Även om de flesta restriktionerna försvinner, införs nya råd och rekommendationer. Det beror på att vi fortfarande behöver hjälpas åt att förhindra spridning av covid-19.

Kortfattat handlar det om att:

  • Vaccinera dig om du har möjlighet.
  • Stanna hemma och testa dig vid symtom på covid-19.
  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten.
  • Träffa äldre människor eller personer som tillhör en riskgrupp på ett säkert sätt.

Det här gäller från och med den 29 september (Folkhälsomyndighetens nya råd)

Riskbedömningar kan innebära förändringar

Alla kommunens verksamheter har gjort särskilda riskbedömningar inför avvecklingen av restriktionerna. I vissa fall kan det innebära förändringar, till exempel ändrade rutiner i samband med besök eller ny möblering.

För kommunens personal ska antalet fysiska möten minimeras, liksom resor i tjänsten, externa möten, utbildningar och konferenser. Personalens återgång till sina arbetsplatser ska också ske på ett sätt som minimerar risken för smittspridning.

Läs mer om hur våra verksamheter påverkas av coronapandemin

Fler nyheter