10 september 2021 klockan 11.59

Riktade insatser i Leksand för att fler ska vaccinera sig

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Vaccinering mot covid-19
Just nu genomförs och planeras flera riktade insatser för att ytterligare öka vaccinationstäckningen inom Leksands kommun.

Efter två riktade vaccineringstillfällen är vaccinationstäckningen jämförelsevis god bland kommunens 16-18-åringar. Men vaccineringen måste fortsätta för att minska smittspridningen. Därför görs fler riktade insatser både på Leksands gymnasium och på vårdcentralen.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Region Dalarna, som sköter vaccineringen mot covid-19, söker nya vägar för att ännu fler ska bli vaccinerade. I Leksands kommun har regionen bland annat samarbetat med gymnasiet där två punktinsatser genomförts för att nå 16-18-åringarna. Onsdagen den 22 september är det dags igen. Då etablerar vårdcentralen en tillfällig drop-in-mottagning på gymnasiet.

Lördagsöppet för vaccinering

Vårdcentralen erbjuder också möjligheten att boka tid på en lördag, den 25 september klockan 9.30-12. Den dagen är det dessutom drop-in på vårdcentralen för alla från 16 år och uppåt som föredrar det.

Tid för vaccinering bokas enkelt på www.1177.se. Behöver man hjälp för att boka en tid den 25 september går det bra att ringa till Region Dalarnas support: 010-249 92 88.

Covid-19 drabbar ovaccinerade

– Även om åtta av tio vuxna i Leksands kommun är vaccinerade så är det tyvärr alldeles för få. Smittspridningen ökar igen och landets intensivvårdsplatser börjar fyllas av svårt sjuka covidpatienter. Nästan ingen av dem är vaccinerad mot covid-19 och var tionde inlagd har inte ens fyllt 30 år, säger vårdcentralens chef Sanna Höglund till Leksands kommun.

Läs mer om vaccinationsläget på Region Dalarnas webbplats

Fler nyheter