19 januari 2022 klockan 15.52

Gymnasiet erbjuder munskydd för elever och medarbetare

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Woman In Face Mask Waiting In Line

Smittspridningen av covid-19 är just nu rekordhög i hela länet. Utifrån förslag från Region Dalarnas smittskyddsenhet erbjuds därför Leksands gymnasiums elever och medarbetare munskydd som en försiktighetsåtgärd.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Under onsdagen har medarbetare på Leksands gymnasium haft informationsmöte om hur de på bästa sätt hanterar användandet av munskydd och rutiner kring dessa. Det kommer att finnas stationer med munskydd vid entréerna på skolan för eleverna och medarbetarna och det kommer även att finnas visir för de som av medicinska skäl inte kan använda munskydd.

– Det är frivilligt att använda munskydden. Anledningen till att vi inte går över till fjärrundervisning är att vi just nu inte har några klusterutbrott i någon speciell klass. Det gör att det inte är en effektiv åtgärd enligt smittskyddsenheten. Huvudregeln är undervisning på plats i skolan, säger Marcus Zetterlund, rektor gymnasiet.

Under nästa vecka kommer munskydd att erbjudas även medarbetare inom förskola, grundskola och andra verksamheter. Detta är för dem som inte kan arbeta hemifrån och kan ha svårt att hålla avstånd på arbetsplatsen.

Fler nyheter