14 oktober 2022 klockan 08.00

Tällbergs utegym är redo - invigs på lördag

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Tällbergs nya utegym är klart och invigs den 15 oktober 2022. Kommunen, Leksands sparbank och Tällbergs byamän står bakom satsningen
Tällbergs nya utegym består av en stretchyta och ett tiotal stationer för olika typer av styrketräning.

På lördag invigs ett helt nytt utegym vid idrottsplatsen i Tällberg. Anläggningen har blivit verklighet tack vare ett samarbete mellan Tällbergs byamän, Leksands kommun och Leksands sparbank.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Förberedelserna för att bygga ett utegym i Tällberg har pågått en tid. I somras drog arbetet igång med markarbeten och här om veckan skruvades den sista av ett tiotal träningsstationer ihop.

På lördag klockan 14 arrangerar Tällbergs byamän en invigning av det efterlängtade utegymmet. Anläggningen blir ett naturligt komplement till Tällbergs IP och motionsspåret som båda finns i direkt anslutning till gymmet.

”Hoppas att det uppskattas”

Anläggningen är huvudsakligen byggd av stockar. Den består av en stretchyta och ett tiotal stationer för till exempel bänkpress, knäböj, axelpress och situps. Inom kort förses utegymmet med belysning.  

– Det finns ett stort intresse och förhållandevis många människor rör sig i området, så vi hoppas att utegymmet kommer att uppskattas, säger fritidsavdelningens enhetschef Markus Andersson som lett arbetet med att färdigställa utegymmet.

Fler nyheter