19 oktober 2022 klockan 20.18

Tina blev helt mållös - blev utsedd till årets handledare i Dalarna

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Tina Rekilä får pris som Årets handledare i Dalarna 2022!
Årets handledare i Dalarna - undersköterskan Tina Rekilä med en blombukett i handen - flankeras av tre stolta enhetschefer Anna Knutsson (längst till vänster), Kristine Berglind-Hallberg och Annika Nordin (längst till höger).

Tina Rekilä blev helt mållös när hon överraskades med diplom, blommor och bakelse på Lyckavägens särskilda boende i Leksand. Hon har just utsetts till Årets handledare i Dalarna 2022! - Jag visste ingenting och har fortfarande inte riktigt smält det här, säger hon.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Tina trodde att hon skulle röja i källaren, men blev i själva verket grundlurad. På vägen dit blev hon uppvaktad av sina chefer och representanter för Vård- och omsorgscollege i Dalarna som berättade att hon utsetts till årets handledare i Dalarna.

Tina blev helt mållös och grät glädjetårar.

– Det här är jättestort för mig! Samtidigt tillägnar jag priset till hela arbetsgruppen, för det här gör vi tillsammans, säger hon.

Stort engagemang och stor arbetsglädje

En av Lyckavägens chefer, Anna Knutsson, tycker att utmärkelsen är träffsäker.

Tina är en av flera fantastiska handledare som jobbar hos oss. Hon har ett fantastiskt bemötande och är en förebild för blivande undersköterskor, säger hon.

Så här lyder juryns motivering:

”Tina är en mycket god ambassadör för vård- och omsorgsyrket genom sitt brinnande engagemang och sin stora arbetsglädje. Hon har ett mycket gott bemötande till alla hon möter i sitt yrke. Tina har ett lösningsfokuserat synsätt där hon i vardagen med sin kunskap och kreativitet alltid arbetar för att hitta lösningar som passar för individen eller verksamheten. Tina är en drivande handledare som både inspirerar och stöttar sina elever genom att vara närvarande, förtroendeingivande samt har ett pedagogiskt synsätt på sitt handledande.”

Kan bli Årets handledare i Sverige

Utmärkelsen innebär att Tina automatiskt är nominerad till titeln Årets handledare i Sverige 2022.  Det är första gången som en handledare från Dalarna är nominerad. Hur det går vet vi om cirka en månad.

Tina Rekilä får pris som Årets handledare i Dalarna 2022!

"Just nu är jag handledare åt Esam Murtaja som går vård- och omsorgsprogrammet på Leksands gymnasium. Det är verkligen kul att handleda motiverade elever, inte minst elever som går på den gymnasiala lärlingsutbildningen", säger Tina Rekilä.

Fler nyheter