18 februari 2022 klockan 15.55

Fortsatta pandemiåtgärder på kommunens äldreboenden

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Kvinna som använder handsprit
Meddela personalen om du tänker besöka någon som bor på kommunens äldreboenden - och använd handspriten som finns i entrén.

Trots att merparten av restriktionerna mot covid-19 har hävts, behöver de äldre på kommunens särskilda boenden fortsätta att skyddas. – Vi vill att alla som tänker besöka våra boenden meddelar personalen i förväg, säger socialchef Ulrika Gärdsback.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Efter att de flesta restriktionerna mot covid-19 hävdes den 9 februari har samhället återgått till det normala på allt fler områden. Men smittspridningen är fortfarande hög i Dalarna och inom vården och omsorgen fortsätter personalen att arbeta efter gällande rekommendationer, rutiner och arbetssätt med skyddsutrustning och provtagning vid symtom.

– Vi har fortfarande ett ansträngt läge och måste skydda alla som är i behov av vård och omsorg från att bli smittade, säger Ulrika Gärdsback.

Sprita händerna och meddela besök

Hon uppmanar besökare att hjälpa till genom att använda sig av den handsprit som finns vid entréerna till kommunens fyra särskilda boenden och att meddela personalen i förväg inför ett besök.

 Dalarna släpar efter litegrann och vi har fortfarande smitta och smittspårning på våra boenden precis som i övriga samhället, så vi behöver kämpa på och hålla ut i några veckor till. Tillsammans kan vi hålla smittspridningen nere, säger hon.

Kontaktuppgifter till våra boenden

Kontaktuppgifter till Björbacken i Siljansnäs

Kontaktuppgifter till Edshultsgården, Leksand

Kontaktuppgifter till Lyckagården, Leksand

Kontaktuppgifter till Solhem i Insjön

Fler nyheter