28 februari 2022 klockan 10.19

Lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus på Gärdesvägen i Leksand

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Klockan 07.58 på måndagsförmiddagen inkom larmet till SOS Alarm. Nu arbetar brandkåren med att säkra branden och säkerställa att den inte sprids. Boende i flerfamiljshuset är evakuerade till en närliggande samlingslokal.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Uppdatering gällande lägenhetsbranden

Arbetet med branden har fortsatt under dagen och många har nu fått flytta tillbaka in i sina lägenheter.

 

Det är totalt sex lägenheter som är rökskadade och en lägenhet som är utbränd. Alla hyresgäster har löst ett tillfälligt boende.

 

Vad har hänt? 

Larmet inkom till SOS Alarm vid klockan 07.58 nu på måndag morgon. Det hade börjat brinna i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Gärdesvägen i Leksand. Det var en fullt utvecklad brand och brandkåren påbörjade då rökdykning.

Huset fastighetsägare Leksandsbostäder finns på plats för att ta hand om de boende. Man vet ännu inte vad som startat branden. 

Vilka åtgärder kommer att vidtas? 

Just nu arbetar brandkåren med att säkra branden och säkerställa att den inte sprids. Boende har evakuerats till en närliggande samlingslokal för mer information om vad som händer. Tre personer har transporterats till sjukhus men vi vet inte omfattningen av eventuella skador för tillfället. 

– Vi avvaktar vad räddningstjänsten säger om man eventuellt kan komma tillbaka till sin lägenhet eller om annat boende måste fixas, säger Anders Eklund, VD för Leksandsbostäder.

Kontakt för mer information

Vi hänvisar media till Leksandsbostäders VD Anders Eklund på telefon: 0247-805 53 

Fler nyheter