07 februari 2022 klockan 15.16

Näringslivschef Per Strid går i pension

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Per Strid

För drygt tio år sedan började Per som näringslivschef vid Leksands kommun. Då kom han närmast från Vasaloppet och före det Sveriges Television. Nu har Per bestämt sig för att gå i pension och det kommer han att göra under hösten 2022.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Per Strid har under sina 10 år varit involverad i en mängd olika aktiviteter, allt från melodifestivalen till Lummerhöjden.  

– I sommar fyller jag 62år och i höst är det tio år sedan jag anställdes som näringslivschef. Nu känner jag att jag vill få tid över till sådant jag just nu inte hinner med och som jag sett fram emot att kunna göra. Jag går tidigast den 1 oktober men något exakt datum när jag gör min sista dag är inte bestämt utan jag ville tidigt tala om mina planer så att en rekrytering kan påbörjas, berättar Per.

Han har bidragit till att Leksands kommun har en bra dialog med näringslivet och under de senaste åren varit involverad i de flesta exploateringsprojekt som sker och har skett i kommunen.

– Jag vill önska Per lycka till nu med det kommande pensionärslivet. Per har gjort avtryck under sina tio år hos oss och kommer vara saknad inte bara hos oss medarbetare utan även i näringslivet. Vi har påbörjat en rekryteringsprocess, det är en ytterst viktig roll och vi är måna om att hitta rätt kandidat, säger Caroline Smitmanis Smids, kommundirektör

Fler nyheter