28 mars 2022 klockan 20.31

Prat om motioner och sporthallsinvigning på fullmäktiges möte

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Leksands nya sporthall
Med anledning av bland annat ökade materialkostnader under pandemin samt utökade lagkrav på tillgänglighet och brand har kostnaden för nya sporthallen ökat med 5,1 miljoner kronor till totalt 69,1 miljoner kronor. Men bygget går bra och nu planeras för invigning i augusti.

Förslag att satsa på trygghetsboenden, höjda lärarlöner och ett odlingsprojekt skapade mest debatt på kommunfullmäktige. På mötet avslöjade också samhällsbyggnadsutskottets ordförande Sebastian Larsson (M) att nya sporthallen invigs lagom till skolstarten i augusti.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Det var två motioner från Bygdepartiet och en från Vänsterpartiet som diskuterades mest på måndagskvällens fullmäktigemöte. Motionerna handlade om ökad trygghet och minskad ensamhet bland äldre, om att höja lärarnas lönenivåer och om att starta ett odlingsprojekt på kommunal mark.

Invigning av sporthallen i augusti

Sebastian Larsson (M) berättade också om ökningen av kostnaderna för den nya sporthallen vid Leksandshallen som börjar bli klar.

– Vi har en del slutbesiktningar kvar, men lagom till skolstarten ska den vara i gång. Vi planerar att ha en invigning i augusti om allt går som det ska, berättade han.

Se mötet i efterhand

Som vanligt kan du ta del av besluten och se hela mötet i efterhand via webb-tv. Med hjälp av tidsangivelserna i faktarutan nedan, kan du navigera till de ärenden som du är mest intresserad av. Sändningen finns tillgänglig i 14 dagar.

Se mötet i efterhand

Läs dagordningen från mötet

Fler nyheter