09 mars 2022 klockan 18.15

Tryggheten i Leksand viktigt samtalsämne under näringslivsveckan

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Senvinter i centrala Leksand. Sol, takdropp och fågelsång
I Leksands kommun känner sig människor trygga, men vi kan inte ta tryggheten för given utan måste fortsätta samarbeta för att behålla den (arkivbild).

Att Leksand rankas som en av Sveriges tio tryggaste kommuner är en avgörande faktor för många som flyttar hit. Men tryggheten får inte tas för given. Därför inleder vi årets näringslivsvecka med fokus på tryggheten och vad vi kan göra för att behålla den.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Årets version av Leksands näringslivsvecka kretsar runt olika framgångsfaktorer för ett hållbart näringsliv i kommunen. Måndag till fredag den 14-18 mars arrangeras en rad seminarier som ska inspirera och ge ny kunskap till kommunens företagare.

En av Sveriges tryggaste kommuner

Veckans andra programpunkt, klockan 18 på måndag, är ett samtal och en workshop kring frågan "Hur kan Leksands kommun fortsätta vara en av Sveriges tryggaste kommuner?"

Under kvällen träffas representanter från näringslivet, politiker, tjänstemän och polisen för att diskutera kommunens nuläge och vad som behövs för att behålla positionen som en av landets tryggaste kommuner att bo, leva och investera i.

– Trygghet är en avgörande faktor när människor tar beslut om var de ska bo, flytta, arbeta och investera. Vi hoppas att den här kvällen ska öka vår medvetenhet om de insatser som redan görs och stärka vårt samarbete ännu mer så att vi kan fortsätta vara en trygg kommun, säger näringslivschef Per Strid.

Företagare - välkommen att bidra!

Kvällen vänder sig till företagare och totalt finns det plats för 50 deltagare. Förutom tjänstemän och politiker från Leksands kommun och Leksandsbostäder är följande laguppställning klar:

Svenskt näringsliv, Polisen, Skoglunds fastigheter, Leksands IF, Leksands sparbank, Leksand Handel, Hjultorgets handelsförening, SSA-rådet Leksand, Leksands gymnasium, Clas Ohlson, Företagarna Leksand och Dalarnas försäkringsbolag.

Från kommunens sida medverkar förutom Per Strid även beredskapschef Hanna Trädgårdh Oscarsson, informationschef Kent Byman, grundskolechef Annica Sandy Hedin samt näringslivsutvecklarna Brita Klingberg och Martina Stenvall. Fler namn kan tillkomma.

Anmäl dig och läs mer om Leksands näringslivsvecka 2022

MicrosoftTeams-image (38).png

Fler nyheter