06 april 2022 klockan 14.00

För Elias var LIU-innebandy på Leksands gymnasium givet

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Två innebandyspelare tekar

I höst står en ny sporthall klar, en sporthall som erbjuder fantastiska förutsättningar för lokalidrotten. Tack vare nya förutsättningar och en stor efterfrågan finns nu chansen att kombinera gymnasiestudier med en idrottssatsning inom innebandy i Leksand.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Leksands gymnasium erbjuder idag LIU, lokal idrottsutbildning med inriktningarna ishockey och ishockeydomare och nu till hösten även inom innebandy. Något som har varit efterfrågat.

Träningsgruppen kommer att bestå av både pojkar och flickor med fokus på den individuella utvecklingen. Ett pass per vecka är inriktat mot innebandy och ett mot funktionell träning.

– Det känns väldigt roligt att det här blir verklighet. Nu har gymnasieungdomar inom vår kommun möjligheten att satsa på innebandyn på hemmaplan och förhoppningsvis attraheras även gymnasieungdomar utanför kommungränsen att söka sig till Leksands gymnasium, säger Marko Sandelin, biträdande rektor Leksands gymnasium.

11 elever har hittills ansökt

I februari bjöd Leksands gymnasium in till ett informationsmöte för alla som är intresserade av den nya lokala idrottsutbildningen och flera ungdomar deltog.

– Under första delen av gymnasievalsperioden har 11 elever ansökt och det gör att vi kommer att köra i gång en grupp, vilket känns väldigt kul, fortsätter Marko Sandelin.

Omvalsperioden för gymnasievalet öppnar i maj och även då finns möjligheten att ansöka om att kombinera gymnasiala studier med innebandyträning på skoltid. Samtliga program förutom gymnasial lärlingsutbildning kan kombineras med LIU innebandy.

För Elias blev gymnasievalet självklart

En av de elever som ansökt och väntar med spänning inför hösten är Elias Mattsson från Gagnef. Han slutar nian i sommar och har nu gjort sitt gymnasieval.

– Jag var helt inställd på att gå i Borlänge eftersom jag ville gå LIU, tills det att jag fick veta att det skulle starta i Leksand. Då kändes det givet, eftersom jag eventuellt även ska byta till Leksands innebandylag och då har jag allt i Leksand. Jag kan gå i skolan, gå LIU där och efter skolan kanske jag har en träning. Allting blev liksom mycket lättare och sedan tycker jag att Leksand är en mysigare stad, säger Elias Mattsson.  

Elias har länge haft ett intresse för innebandyn, ett intresse som bara har blivit större och större med åren.

– Just nu vill jag bara börja, är ganska trött på nian med prov och allting. Jag vill få en liten nystart. Det känns bra, jag känner folk i Leksand och jag vet att det är ett härligt ställe att vara på, avslutar Elias.

Så söker du till LIU innebandy

Är du intresserad av att studera LIU innebandy på Leksands gymnasium i höst, eller vet du någon som är? Du ansöker genom att fylla i och bifoga en blankett samtidigt som du väljer program via gymnasieantagningen. Blanketten finner du på Leksands gymnasiums hemsida.

Är du aktiv inom en annan idrott kan du hos oss även tillgodoräkna dina kvällsträningar för att kombinera dina gymnasiestudier med din idrottssatsning. Din tränare blir din handledare som tillsammans med vår lärare håller ihop den teoretiska delen. Vi samarbetar med en lång rad idrottsföreningar inom olika idrotter. 

Blankett för ansökan.

Fler nyheter