09 maj 2022 klockan 22.42

2021 – ett av de bästa ekonomiska åren och rekord i investeringar

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Lyckavägen
Byggnationen av äldreboendet Lyckavägen i Tibble bidrog till att 2021 blev ett rekordår när det gäller investeringar för Leksands kommun.

2021 blev ett av de bästa ekonomiska åren för Leksands kommun och något av ett rekordår när det gäller investeringar. Totalt presenterades hela fem årsredovisningar på kommunfullmäktiges möte där även kommunens nya handelspolicy och de enskilda vägarna diskuterades.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Trots pandemin blev 2021 ett av de bästa åren någonsin för landets kommuner och regioner. I Leksands kommun överträffade resultatet alla förväntningar – hela 35,9 miljoner kronor istället för budgeterade 0,8 miljoner kronor. Samtidigt gjordes investeringar för 160 miljoner kronor, vilket är något av ett rekord. Det konstaterade ekonomichef Lotta Zackrisson när hon presenterade årsredovisningen på kommunfullmäktiges möte.

Handelspolicy och enskilda vägar

Vid sidan om kommunens årsredovisning presenterades även årsredovisningarna för Leksandsbostäder AB, Leksand Vatten AB, Dala Vatten och Avfall AB samt Brandkåren Norra Dalarna.

Totalt behandlades 18 ärenden. Den nya handelspolicyn och det fortsatta arbetet med de enskilda vägarna skapade mest debatt.

Se mötet i efterhand

Som vanligt kan du ta del av besluten och se hela mötet i efterhand via webb-tv. Med hjälp av tidsangivelserna i faktarutan nedan, kan du navigera till de ärenden som du är mest intresserad av. Sändningen finns tillgänglig i 14 dagar.

Se mötet i efterhand

Läs dagordningen från mötet

Fler nyheter