04 maj 2022 klockan 12.56

Har du mött en praktikant?

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Elever arbetar i den Japanska parken

Just nu är elever från årskurs 8 på Sammilsdalsskolan ute på praktik för att lära, lyssna och bygga positiva broar mellan skola och arbetslivet här i Leksand kommun.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Andra praktikveckan är i full gång och denna vecka finns eleverna i många av våra verksamheter. De finns vid Insjöns skola, Leksandsbostäder AB, Leksands bibliotek, Tällbergs skola, Gärde skola, hemtjänsten, plan- och kartavdelningens mätverksamhet, Åkerö skola, förskolorna Pelikanen och Källbacken. 

Prao är inte bara viktigt för eleven utan även för arbetsplatsen

En av alla samordnare är Sofia Tornberg, utemiljöchef på Leksandsbostäder AB. Hon tycker att det går jättebra med att ha en praoelev. 

– Vilken stjärna! Eleven har bland annat fått vara med utegruppen och gjort fint vid Japanska parken, säger Sofia Tornberg.

Sofia lyfter vikten av en praktikperiod, både för eleven och för arbetsplatsen. 

– Arbetsplatsen får visa upp de yrken och den bredd som finns och fördelen är att hela arbetsgruppen blir involverad, avslutar Sofia.

Yrkesmässa 22 september

Praktik är en del i det samverkansarbetet som pågår i Leksands kommun för att främja relationen mellan skola och arbetsliv.

En annan del av samverksamarbetet är Leksands årliga yrkesmässa. Yrkesmässan är en årlig inspirationsdag för elever från förskolan, grundskolan, gymnasiet och vuxenutbildningen inför framtida yrkesval. Målet är att få eleverna att förstå och se att Dalarna har en stor arbetsmarknad med många intressanta yrken och företag. Årets mässa äger rum den 22 september.

Är ditt företag eller arbetsplats intresserad av att medverka under yrkesmässan? Vill ni vara med och attrahera morgondagens arbetskraft, eller kanske nästa års sommarjobbare, och visa vilka framtidsmöjligheter som finns inom ert yrke och bransch? Sista dag för anmälan är 15 maj.

Anmäl ditt deltagande och läs mer om yrkesmässan.

Fler nyheter