16 maj 2022 klockan 11.02

Leksands populära nationaldagsfirande med allsång är tillbaka

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Kör, Stiko & Moraeus, allsång

Leksands populära nationaldagsfirande i Gropen är tillbaka! - Jag tror att intresset om möjligt är ännu större efter två års uppehåll på grund av pandemin. Vi kan lova ett folkligt och festligt firande, säger Per Westblom som är en av allsångsledarna.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Nationaldagen i Leksand har blivit starkt förknippad med allsång i Gropen. Ända sedan premiären 2005 har kulturskolans rektor Per Westblom lett sången tillsammans med musikern Ingemar Ihlis.

Stiko & Moraeus gästar

Även i år står allsången i fokus, men firandet gästas dessutom av Stiko & Moraeus (Stiko Per Larsson och Johan Moraeus) som har etablerat sig som band efter debutsingeln Solen i mitt liv med över 1,1 miljoner spelningar på Spotify.

Programmet kryddas också med kören Höglôtt´n under ledning av Stina-Kari Axelsson, kulturskolans barnkörer med solister och sångaren Viktor Ihlis.

Hoppas på fullsatt

– Både jag och Ingemar tycker att det ska bli så kul att göra det här igen! Vi har ett omväxlande program, vi har beställt sol och vi hoppas så klart på fullsatt, säger Per Westblom.

Fler nyheter