11 augusti 2022 klockan 13.12

Insjöns barn är inspiratörer när lekplats byggs om

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Lekplatsen i Clasparken
Lekplatsen i Clasparken byggs om - med barnen som inspiratörer.

Insjöns barn har verkligen haft ett finger med i utvecklingen av lekplatsen i Clasparken. När den byggdes 2007 var barnen inspiratörer. Här om året påpekade en flicka att den gamla ångbåten behövde bytas ut och när lekplatsen nu renoveras så får barnen säga sitt igen.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Just nu renoveras och utvecklas lekplatsen i den norra delen av Clasparken i Insjön. Den gamla uttjänta ångbåten som tillverkades av konstnären Mats Lodén revs för en tid sedan och ersätts nu av en ny båt. Gungställningen byts ut mot en kompisgunga och lekplatsen utökas med en hinderbana.

– Förskolebarn har fått vara med och tycka till. Många ville ha en kompisgunga, så det blir det givetvis. Sedan blir det en ny båt och en hinderbana, säger Johanna Jobs som är arbetsledare på avdelningen utemiljö.

Byggs med flottningshistorien som tema

En genomgående tanke är att använda timmerflottningen som tema. Därför byggs den nya lekutrustningen i trä och timmer. Insjön har en lång och stark historia när det gäller flottning och sågverksindustri där även ångbåtar använts som hjälpmedel. Än idag finns ett av landets större sågverk i Insjön.

Planen är att sätta upp en informationsskylt där vi berättar om flottningens koppling till Insjön och varför vi har valt trä som material, säger Johanna Jobs.

Fler nyheter