17 augusti 2022 klockan 08.17

Varmt välkommen på invigning av den nya sporthallen!

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Den nya sporthallen

Måndagen den 22 augusti klockan 17 öppnar vi dörrarna och bjuder på musik av Stiko Per Larsson i foajén. Klockan 17.45 är det bandklippning.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Du erbjuds att gå runt och kika in de nya lokalerna och se vilka fantastiska förutsättningar denna hall ger oss i Leksand. Klockan 18 hålls den historiska första tekningen med unga spelare och hallens första innebandymatch spelas.

Under invigningen finns en teckenspråkstolk på plats. 

— Den nya sporthallen är en investering i idrott och hälsa, i barn och unga och i kommunens fortsatta utveckling. Med solceller på taket och ökad tillgänglighet för fler grupper skapar vi ytterligare mervärden. Vi har uppskattat samarbetet med idrottsföreningarna i planeringen och byggandet, säger kommunalråd Ulrika Liljeberg.  

3350 kvadratmeter hall 

Diskussionen om en ny sporthall har pågått ett 20-tal år men mer intensivt från 2014 med diverse utredningar. Byggnationen har skett mellan åren 2020-2022.  

I den nya hallen ryms en fullstor innebandyplan med en terrass för åskådare samt två läktare med plats för 256 sittande besökare. Sporthallen är även delbar vilket möjliggör att två olika aktiviteter kan ske samtidigt men avskilda från varandra genom att en skiljevägg fälls ner.  

Det finns sju nya omklädningsrum, fyra större och tre mindre, en foajé med möjlighet för verksamhetscafé och plats för 300 personer. Det finns även en spegelsal, en teorisal och nya lärarrum. Taket är utrustat med solceller för att täcka elbehovet i den nya delen av hallen. Solcellsanläggningen är även förberedd för att i framtiden kunna byggas ut. Allt detta har du möjlighet att kika in under invigningen.  

Välkommen måndagen den 22 augusti klockan 17. 

Hitta till den nya sporthallen

Fler nyheter