23 september 2022 klockan 07.00

Årets julmarknad kryddas med ett magiskt julland för barn

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Stina-Kari Axelsson och några av alla aktörer
Förberedelserna inför premiären av "Det magiska jullandet" på Udden i Leksand är i full gång. Bakom idén står kulturskolans Stina-Kari Axelsson som repeterade med några av aktörerna här om dagen medan kostymör Jessica Holding började tillverka aktörernas dräkter.

I år kryddas Leksands julmarknad med ett magiskt julland! I jullandet väntar sång, dans, lekar och äventyr med bland annat familjen Julgran, prinsessan Elsa, Karl-Bertil Jonsson och ytterligare ett 70-tal aktörer! Bakom satsningen står Leksands kulturskola.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Leksands julmarknad har utvecklats till ett arrangemang som lockar både många och ibland långväga besökare. I år kompletteras den mysiga marknaden med ett magiskt julland som barn och familjer kan besöka.

Entrén till jullandet blir en garderob på gångbron till Udden ett stenkast från Leksandsbron. I det magiska jullandet får besökarna följa med på äventyr och träffa många välkända figurer.

Fri entré och all försäljning till förmån för Majblomman

Det är inte bara fri entré, barnen som besöker jullandet får dessutom två biljetter som de kan lösa in mot valfritt julgodis hos någon av alla figurer de får möta.

– Tanken är att även familjer med liten plånbok ska ha möjlighet att besöka jullandet och dessutom få något av aktörerna. Vill man ha mer kan man betala och allt vi får in på försäljning går direkt till Majblomman i Leksand som i sin tur hjälper familjer som har det knapert inför julen, förklarar Stina-Kari Axelsson.

Förberedelserna är i full gång

Det är snart bara två månader kvar till julmarknaden den 26-27 november och förberedelserna är i full gång. Kulturskolans 75 aktörer har börjat öva julsånger, danser och repetera olika scener som ska spelas upp i paviljongen på Udden. Samtidigt har kostymör Jessica Holding kommit igång med produktionen av alla kostymer.

– Vi inleder båda dagarna med en parad genom Noret och har sedan öppet på Udden klockan 12-16. Ensemblen är jättetaggad och vi hoppas att det blir magi, säger Stina-Kari Axelsson.

Fler nyheter