22 september 2022 klockan 08.31

Hockeypubliken får hjälp av trafikvärdar och tydligare vägvisning

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bilar på rad längs en gata
Den här säsongen ska parkeringsvärdar hjälpa hockeypubliken att parkera rätt i Leksand.

En liten del av Rättviksvägen stängs av när hockeytrafiken ska hem efter torsdagens hemmapremiär i Tegera arena. Målet är att skapa en jämnare fördelning av trafikflödet och undvika trafikstockning. Avstängningarna sköts av Leksands IF:s trafikvärdar.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

I samband med Leksands IF:s herrlags hemmamatcher är belastningen stor på vägnätet i centrala Leksand. Störst är trycket när matchen är slut och det ibland kan vara upp till 7650 personer som ska ta sig hem samtidigt.

Tillfälliga avstängningar på Rättviksvägen

För att trafiken ska flyta så bra som möjligt när matchen är slut har Leksands IF anlitat ideella trafikvärdar. Värdarna bemannar bland annat de tillfälliga avstängningarna på Rättviksvägen.

  • Tanken är att bilarna som kommer via Klockaregatan från parkeringen vid Hildasholm inte ska svänga vänster på Rättviksvägen utan lotsas ut ur centrum via Kyrkallén.
  • På samma sätt ska bilarna som parkerat närmast arenan och kommer från Arenavägen inte svänga höger på Rättviksvägen, utan lotsas till vänster mot Siljansvägen och vidare mot Leksands norra infart.
  • Även bilarna som kör via Parkgatan mot Rättviksvägen får endast svänga vänster.

Karta som visar hur man ska köra efter en hockeymatch

Parkera bara på anvisade parkeringsplatser

Trafikvärdarna är även på plats inför match. Då ska de hjälpa hockeypubliken att hitta lämpliga parkeringar. Trafikvärdarna har bland annat god kännedom om den parkeringszon som finns i Leksand och att det bara är tillåtet att parkera på anvisade platser inom zonen.

På vår hemsida kan du läsa mer om parkeringszonen och hur du gör för att parkera rätt under ditt hockeybesök i Leksand.

www.leksand.se/parkering

Fler nyheter