Eldningsförbud i Leksands kommun

Det är ett så kallat normalt eldningsförbud. Det innebär bland annat att du får grilla i din egen trädgård, men inte elda trädgårdsavfall. Observera att grillning/matlagning i egen trädgård inte är tillåtet om tomten är så nära skog att elden lätt kan spridas till skog.

Läs mer om vad som gäller vid ett eldningsförbud

Litteratur om Leksand, Siljansnäs och Åhl

Litteratur om Leksand, Siljansnäs och Åhl är en vägvisare till det som skrivits om vår bygd. Här förtecknas mer än 2000 artiklar och böcker, ofta med detaljerade uppgifter om innehållet.

Bibliotek Leksand, Interiör

Denna bibliografi som upprättats av Olle Wingborg år 2004 finns även tillgänglig som bok. Utgiven av Leksands kommun, Kultur- och fitidsförvaltningen, med stöd av Kungliga Gustav Adolfs Akademin genom Wilhelm och Anna Söderbaums stiftelse och Leksands sparbank.