Så här jobbar vi för att minska smittspridningen av covid-19

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Närbild av coronaviruset

Information angående verksamheten på Leksands kulturhus och Insjöns bibliotek samt information om hur vi hanterar coronaviruset hittar du på den här sidan. Den uppdateras när något nytt som gäller kulturhuset inträffar.

Leksands kulturhus följer folkhälsomyndighetens och Leksands kommuns rekommendationer. Du kan läsa mer om hur pandemin hanteras på kommunens informationssida. Länk till sidan Coronaviruset, covid 19

Det här gäller för Leksands kulturhus/bibliotek och Insjöns bibliotek

Från och med tisdag 17/11 har biblioteken i Leksand och Insjön stängt. Detta gäller till den 7/2, men det kan bli ytterligare förlängning. Kommunledningen har beslutat att stänga för att begränsa spridningen av Covid-19. 

Det går fortfarande att låna böcker och andra media. Biblioteken erbjuder utlämning av förbeställda lån från och med torsdag 19/11.

Telefon- och utlämningstider

Leksands bibliotek
Länk för att kontakta Leksands bibliotek
Måndag-fredag klockan 10:00-13:00 och 14:00-17:00

Leksands kulturhus/museum
Länk för att kontakta museum och arkiv
Ring eller maila för frågor om utlämning av arkivmaterial.

Insjöns bibliotek
Kontakta Susanne Juhl
Telefontider tisdag & torsdag 08:00-17:00

  • Med legitimation eller lånekort kan du hämta dina förbeställda lån utanför biblioteken under vissa tider. Ombud tar med låntagarens lånekort eller legitimation. 
  • Du kan fortfarande reservera och låna om via bibliotekskatalogen, e-post eller telefon. Länk till bibliotekskatalogen.
  • Det går att återlämna böcker i vårt bokinkast vid entrén.
  • Är du äldre eller i en riskgrupp så finns möjligheten att ansluta sig till Boken kommer för hemleverans av böcker en gång i månaden. Kontakta biblioteket för att veta mer. Länk till information om Boken kommer

Ändrade rutiner och allmänna råd

Vår personal uppmanas att stanna hemma vid minsta symptom på förkylning. Det innebär eventuellt lägre bemanning i våra informationsdiskar och kan ge längre väntetid i telefon, på mail, sociala medier eller när du hämtar dina beställda böcker. Vi är tacksamma för din förståelse kring detta.

Tänk på att du kan låna om, reservera och söka efter böcker i vår bibliotekskatalog hemifrån. För att logga in använder du ditt bibliotekskort och PIN-kod. Behöver du en ny PIN-kod kan du klicka på ”Glömt koden” på sidan. Då får du en ny kod skickad till den mailadress som du har registrerat dig med. 

Sidan uppdaterad: 2021-01-21