Midsommar

Skriv ut

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Midsommar firas bäst i Leksand. Vi vill därför ta tillfället i akt och ge tillbaka till dig som någon gång firat här genom att i år ta midsommar i Leksand hem till dig. I stan, utomlands eller var du befinner dig.

Följ med oss i uppladdningen inför årets höjdpunkt med ett antal program där vi berättar hur du på bästa sätt kan förbereda dig för en midsommar hemma hos dig. Låt dig inspireras av en serie inslag som vart och ett bjuder dig på musiken, dansen, dräkten och dekorationerna. Vill vi också passa på att visa varför vår bygd är speciell och värd att både besöka och bo i!

Med en serie 10 små program vill vi med själ och hjärta uppmuntra till ett eget småskaligt midsommarfirande genom att bjuda på våra omtyckta traditioner.

Målet är att vi alla tillsammans hjälps åt att dela årets initiativ till förberedelser och firanden i sociala medier och visar hur vi ställer om och firar tillsammans - men på håll.

Midsommarprogammet

7.30 Midsommarfilm avsnitt 10 – Glad midsommar!

Midsommarafton är här! Nu tar vi fram det bästa vi har och bjuder på dans och ringlekar med vår mr midsommar Anders Tull som arrangerar ringlekar och danser runt om i byarna i Leksand under normala midsommarår. Bjud upp till dans eller bara njut av årets vackraste tid!. 

10.00 Midsommarprogrammet

Här bjuds du på en riktig nostalgiextravaganza och minnen från tidigare midsomrar. Det blir en härlig mix av musik och röster med några av de personer som arrangerar midsommarfirandet i Gropen. 

Medverkande i programmet är: Per Westblom, rektor på kulturskolan, Pär Ohlsson, kulturchef, Christina Engqvist, kyrkoherde, Anders Tull, ringdansledare, Bengan Janson och Göran Wigert, kommundirektör.

15.00 Midsommarkonsert i Leksands kyrka

Följ med in i Leksands kyrka och till en helt magisk och stämningsfull musikalisk hälsning så här på självaste midsommarafton. En av de ljusaste av kvällar på året.

Musikern och artisten Anna Ihilis har tonsatt några av Erik Axel Karlfelts texter och diktning som hon tillsammans med musikern Hanna Enlöf framför.

Musikkonserten är ett samarbete mellan Leksands kommun och Svenska kyrkan i Leksand. Med denna konsert vill vi skänka glädje, hopp, tröst och känslan av att nu är det äntligen midsommar!

22.00 Livesänd logdans med John och Sofie

Varmt välkomna till John och Sofies veranda! Det blir en specialveranda med svensk dansmusik (vals, schottis, polska och hambo) så att ni får en chans att ta en svängom, och så kommer vi att blanda in lite annat, mest svenskt förstås, dagen till ära. 

Livesändning av logdans med John och Sofie

Ett stort tack till alla medverkande i filmerna.

 

Mycket nöje och glad midsommar!

Teckenspråkstolkad version

Teckenspråkstolkad version

 

Teckenspråkstolkad version

Teckenspråkstolkad version

Teckenspråkstolkad version

Teckenspråkstolkad version

Teckenspråkstolkad version

Teckenspråkstolkad version

Teckenspråkstolkad version

Teckenspråkstolkad version

Medverkande i filmerna

Anders Tull

Bengan Janson

Pär Ohlsson

Ulla Björklöf

Lena Holfve Ollars

Erik Ahl

Sandra Gidlöf

Håkan Heineman

Brudpiga Roddklubb

Leksands Spelmanslag, även bakgrundsmusik i samtliga program

Maria Larsdotter Darke

Kurbits Crew (Alvin Sommar, Matilda Eriksson, Leia Andersson)

Eva Janson

Tommy Gjers

Fiolelever från kulturskolan

Johanna Jobs

Personal från Gata/Park Leksandsbostäder

Barn från Pelikanens förskola

Familjen Ivarsson

Christina Engqvist

Per Westblom

Göran Wigert

Ulrika Liljeberg

 

Produktion

Johan Pellas

Alexander Winther

Åsa Pellas

Andreas Johansson

Sidan uppdaterad: 2020-06-18