Golfbanor

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Golfboll

I Leksands kommun finns det flera olika golfbanor.

Ligger ca 1,5 kilometer norr om Leksand efter RV70.
Antal hål: 18. Par: 70. Typ av tee: Gräs. Här finns golfshop och restaurang.

Lätt kuperad skogs- och parkbana, invigd 1984. Banan som ritades av den kände banarkitekten Nils Sköld, fick en fin utformning i den vackra naturen runt Limsjön. 1993-96 genomfördes en omfattande ombyggnad så samtliga greener byggdes om och banan fick delvis en ny sträckning.

Hemsida: www.leksandsgk.se 

Insjöns Parkgolfbana på Vattberget är vackert belägen på Vattberget i Insjön, invid majstången, Insjöns hotell och tennisbanorna. Blånande berg som utsikt från samtliga hål!
Antal hål: 9. Par: 30

Introduktion till Parkgolf

Parkgolf är en enkel och hälsosam sport som utövas på ett öppet fält. Den enda utrustning som behövs är en klubba och en boll. Det är ett bra sätt att skaffa nya vänner och bli bekant med andra spelare. Det är en sport som uppmuntrar till samspel och bidrar till att man kommer närmare varandra i världen - på både lokal och internationell nivå. 

Park Golf uppfanns i Makubetsu på den japanska ön Hokkaido år 1983. Det är ett mellanting mellan golf och krocket. Idén med Park Golf var att det skulle vara så enkelt att människor i alla åldrar kunde utöva den. Banorna är relativt korta och spelet är inte särskilt ansträngande. Att spela är också billigt och reglerna är enkla.

Uthyrning av utrustning

Anmälan i receptionen på Insjöns Hotel. Klubba, boll, protokoll och regelhäfte finns för uthyrning på hotellet. 

Öppna tävlingar varje onsdag kl. 18:00 till och med 8 oktober 2014.

Hemsida: leksandsparkgolf.se 

Ligger i Plintsberg, 10 km norr om Leksand.
Antal hål: 9 . Par 36. Här finns servering.

Vacker niohålsbana i byn Plintsberg på sluttningen ned mot Siljan. Här spelas golf mitt i den kultur och anda av tidlöshet som präglar Tällbergsbyarna. Välj om du vill spela 9, 18 eller flera hål. Niohålsbana, par 36, 2625 m från gul tee är ritad av Göran Deljerud och Janne Blohm. Banan invigdes 2005.

Hemsida: www.tallberggk.com

Sidan uppdaterad: 2021-10-28